Хасан Азис иска помощ от Бисер Николов за пропадащия магистрален водопровод

Областният управител на област Кърджали Бисер Николов се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес. Надявам се да имаме добър диалог, който да е в интерес на жителите на общината, заяви областният управител. Кметът на Кърджали представи най-големите проекти, по които работи общината. Той поиска съдействие за ремонт на участък от магистралния водопровод на Кърджали. Обектът е замразен от МРРБ, а съществува риск при авария Кърджали и Момчилград да останат без вода. Бисер Николов пое ангажимент да изясни въпроса.

Областният управител и кметът на Кърджали обсъдиха и друг проект, който засяга всички общини в областта и община Ивайловград – регионалното депо за отпадъци. Проектът е бил редуциран и спрян от МОСВ. Липсата на функциониращ център за преработка на битовови отпадъци води до плащане на високи екотакси от общините – само община Кърджали годишно отделя около 500 хиляди лева.

На срещата бяха коментирани теми, свързани с околовръстния път на Кърджали, водоснабдяването на населените места, свлачището на пътя за с. Висока поляна, възможността за работа по проекти и с национално финансиране.

Областният управител на Кърджали и кметът на Кърджали посочиха като приоритети създаването на добра бизнес среда и привличането на инвестиции, за да бъдат разкрити нови работни места. Кметът на Кърджали предложи възможностите за инвестиции в общината и областта да бъдат представени на предстоящия международен форум в Измир.

Това беше първа среща на областния управител с кмета на Кърджали. Ще се състоят срещи с представителите на местната власт във всички общини, за да се информира за проблемите на всяка една община. Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини