Задълженията на болницата в Димитровград стигнаха 2,8 млн.лв.

Д-р Здравко Наков направи отчет днес пред съветниците, заедно с гл.счетоводител на здравното заведение

Управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград д-р Здравко Наков не бе освободен от отговорност по време на точката, която касае отчета на болницата за изминалата година. Това се случи на сесия на ОбС днес.

По отчета се изказаха както самия управител, така и главния счетоводител на здравното заведение.

Стана ясна, че 2 861 000 лв. са задълженията на МБАЛ към края на миналата година, като от тях 1 550 000 лв. към доставчици и 600 000 лв. по решението на арбитражния съд в полза на Георги Табаков.

Кметът Иво Димов съобщи, че вчера е било подписано споразумението за изплащане на сумата към фирмата на Табаков, като идната седмица ще бъде преведен първият транш в размер на 125 000 лв. Предстоят още три вноски.

От идната седмица стартира и изпълнението на проекта по фонд „Козлодуй” за енергийна ефективност в сградата на димитровградската болница. Припомняме, че разработката е на стойност 1 400 000 лв.

По време на дебатите на точката кметът Димов отново заяви, че за да се намери изход от тежката ситуация в болницата са нужни промени и те трябва започнат от управителя. "Ако бях на мястото на д-р Наков досега да съм си подал оставката", заяви градоначалникът.

Кметът Иво Димов отново изрази позицията си по темата с болницата
Темата за болницата провокира пак дебати в залата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини