Фурор на спектакъла “Ритъм енд блус 2”

Истински фурор предизвика спектакълът "Ритъм енд блус 2" на Румен Цонев на кърджалийска сцена. Представлението на Малък градски театър "Зад канала" е част от програмата на международния фестивал на изкуствата "Перперикон-2013". В двучасовия спектакъл кърджалийската публика чу популярни музикални изпълнения от средновековието до днес от различни жанрове - от опера и класика до джаз, поп и рокендрол.

"Ще пеем на седем езика, ще свирим на пиано и цигулка, само на пиано, само на цигулка, даже на две цигулки, ще изпълним музика от средновековието до наши дни, ще видите превод в ефир, ще разберете защо нощната музика на Моцарт е малка, ще танцуваме на палци, ще видите баланс на осем ръце и още много чудеса на изкуството“, обявиха в началото изпълнителите и спазиха обещанието си. И всичко това съпроводено от закачки и елегантен хумор и любопитни истории от живота на композиторите Чайковски, Бах, Хендел, Моцарт, Шопен....

83 музикални изпълнения, сред които и български народни песни изпълниха актьорите Филип Аврамов, Албена Михова, Йорданка Илова, Жени Александрова-Лечева, Петър Калчев, Стела Стоянова, Стоян Младенов, Милена Спиридонова, Христина Пинова и Симеон Бончев.

Продължителните аплодисменти след края на представлението извадиха на сцената  актьорите, които подариха на кърджалийци още едно изпълнение.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини