Деца от цяла България се събират на туристически събор под патронажа на кмета

“Да приобщим децата към туризма” e мотото на шестото издание на Националния ученически туристически събор, което стартира тази седмица в Кърджали. Той ще бъде проведен под патронажа на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. 
„Организатори са община Кърджали в партньорство с Българската федерация по туризъм, която осигурява и част от наградният фонд за децата участници, Туристическото дружество в Кърджали, училището домакин СОУ „П.Р.Славейков” и всички учебни заведения от общината, които чрез своите клубове вземат активно участие в подготовката на събора”, поясни зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Тя допълни, че в събора ще се включат около 160 деца от различни общини на България, сред които Варна, Димитровград и Етрополе. Участници ще има и от общините на област Кърджали. 
Децата са разделени в две възрастови групи 4-7 и 8-12 клас и ще бъдат придружавани от своите ръководители през целия период на събора, който ще продължи до 30 юни.
Домакин на официалното откриване на VI Национален туристически ученически събор „Да приобщим децата към туризма” и тази година ще бъде СОУ „П.Р.Славейков”, а началото му ще бъде поставено утре от 14,00 часа.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини