Deep Zone Project ще взриви младите кърджалийци на фестивал

На 29 юни 2013г. в гр. Кърджали ще се проведе Фествивал за съвременно изкуство под надслов  “Докосни се до изкуството“.

Организаторите на събитието - Областна администрация Кърджали, са привлекли за събитието редица съвременни творци,  които ще представят своите арт произведения и ще демострират своите модерни изпълнения в артистично декорираната  за целта градска градина.  Фестивалът ще стартира в 11:00 часа.

В продължение на 6 часа ще се изявяват млади таланти, на различна възраст, с различни изпълнения, творби и модернистични инсталации.

Водещи на събитието са  двама млади български актьори, познати на зрителите от популярни филми от малкия и голям екран - Албена Ставрева („Забранена любов”, „Революция Z”) и Евгени Будинов („Етажна собственост”, „Корпус  за бързо реагиране”).

В програмата  на фестивала са включени участия на: СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали, СОУ „П.Р.Славейков” гр. Кърджали, СОУ „Владимир Димитров – Майстора” гр. Кърджали, Арт балет към НЧ „Обединение1913”-гр. Кърджали, Ресурсен център за деца със специални образователни потребности гр. Кърджали, Вокална група „Ро-войс” към НЧ „Христо Ботев1871”гр. Смолян, ОДК гр. Кърджали, Професионална Гимназия по приложни изкуства гр. Смолян, Национален дворец на децата гр. София, художникът Кирил Кацаров, графитиста Йовица Миленов, ателие Дю Лар гр. София.

Голямата изненада за всички жители и гости на гр. Кърджали ще бъдат популярната група Deep Zone Project с тяхната чровна вокалистка Надя, които ще се качат на сцената в 12:00 часа и ще направят серия от няколко изпълнения до края на фестивала за съвременно изкуство.

Целта на фестивала е да се засили ролята на съвременната култура като двигател в процеса на обновление и развитие на периферни райони на България чрез иновативни културни събития, които да разнообразят културния календар в региона и да допринесат за промотиране на областта като атрактивна туристическа дестинация. 

Фестивалът „Докосни се до изкуството” се изпълнява в рамките на проект „Съвместна туристическа инициатива / JTI-TARGET”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за Европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013“, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет на участващите страни. Бенефициент е Областна администрация Кърджали.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини