8 °C

Deep Zone Project ще взриви младите кърджалийци на фестивал

На 29 юни 2013г. в гр. Кърджали ще се проведе Фествивал за съвременно изкуство под надслов  “Докосни се до изкуството“.

Организаторите на събитието - Областна администрация Кърджали, са привлекли за събитието редица съвременни творци,  които ще представят своите арт произведения и ще демострират своите модерни изпълнения в артистично декорираната  за целта градска градина.  Фестивалът ще стартира в 11:00 часа.

В продължение на 6 часа ще се изявяват млади таланти, на различна възраст, с различни изпълнения, творби и модернистични инсталации.

Водещи на събитието са  двама млади български актьори, познати на зрителите от популярни филми от малкия и голям екран - Албена Ставрева („Забранена любов”, „Революция Z”) и Евгени Будинов („Етажна собственост”, „Корпус  за бързо реагиране”).

В програмата  на фестивала са включени участия на: СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали, СОУ „П.Р.Славейков” гр. Кърджали, СОУ „Владимир Димитров – Майстора” гр. Кърджали, Арт балет към НЧ „Обединение1913”-гр. Кърджали, Ресурсен център за деца със специални образователни потребности гр. Кърджали, Вокална група „Ро-войс” към НЧ „Христо Ботев1871”гр. Смолян, ОДК гр. Кърджали, Професионална Гимназия по приложни изкуства гр. Смолян, Национален дворец на децата гр. София, художникът Кирил Кацаров, графитиста Йовица Миленов, ателие Дю Лар гр. София.

Голямата изненада за всички жители и гости на гр. Кърджали ще бъдат популярната група Deep Zone Project с тяхната чровна вокалистка Надя, които ще се качат на сцената в 12:00 часа и ще направят серия от няколко изпълнения до края на фестивала за съвременно изкуство.

Целта на фестивала е да се засили ролята на съвременната култура като двигател в процеса на обновление и развитие на периферни райони на България чрез иновативни културни събития, които да разнообразят културния календар в региона и да допринесат за промотиране на областта като атрактивна туристическа дестинация. 

Фестивалът „Докосни се до изкуството” се изпълнява в рамките на проект „Съвместна туристическа инициатива / JTI-TARGET”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за Европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013“, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет на участващите страни. Бенефициент е Областна администрация Кърджали.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
05 дек 2020
Последни новини