5 °C

Три политически хода във времето на лапнишараните

Богомил Бонев написа във Фейсбук:
I. Преди парламентарните избори 2009 г. "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата". Това е заявил лидерът на ДПС Ахмед Доган на 18 юни 2009 г.по време на предизборна среща в село Кочан, община Сатовча. Лидерът на ДПС Ахмед Доган е знаел, че го снимат камери по време на събранието в село Кочан, община Сатовча.Записът е предоставен на ГЕРБ от доброволци.Това каза пред журналисти областният секретар на ГЕРБ в Благоевград Калин Каменов, предаде БТА.Запис, предоставен удобно на ГЕРБ, които го огласяват две седмици преди изборите!Мощна вълна на недоволство. БСП губи катастрофално, като за ГЕРБ гласуват и много привърженици на БСП. Само Румен Овчаров по-късно се усеща, че са изпързаляни.
II. Преди местните избори 2011 г.
Ахмед Доган: Балканската война е и война за етническо прочистване.
Това заявява на 4 ноември 2011 г. в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод казуса с неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали, който според него е не само държавнически, но и нравствено-психологически.Мощна вълна на недоволство и ... ГЕРБ пак печели.
III. Първите дни на кабинета Орешарски. Абсурдни кандидатури на ДПС за "порциите" на властта. БСП не смее да погледне избирателите си в очите. Мощна вълна на недоволство, ГЕРБ поема глътка въздух и надига глава, правителството се клати, а заедно с него и поста на Станишев, като изпързалян за трети път. Някои от критиците му вътре в БСП са доста близки с ДПС. Бяха близки и с ГЕРБ.И в трите политически разигравания ДПС не губи нищо. На избирателите на ДПС не им пука за подобни неща. Те си гласуват винаги. Цената плаща БСП, а големите губещи са всички, които не искат мафията да управлява.
Съвпаденията са случайни, май...

Богомил Бонев в края на 1991 г. е назначен за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи, а през февруари 1992 г. - за главен секретар на Министерството на вътрешните работи при правителството на СДС. След падането от власт на правителството 1993 г. е освободен от този пост и през следващите години работи като адвокат и експерт по националната сигурност на СДС. През февруари 1997 г. става министър на вътрешните работи в назначения от президента Петър Стоянов служебен кабинет на Стефан Софиянски. Бонев остава на този пост и в правителството на ОДС до края на 1999 г. Освободен е по предложение на министър-председателя Иван Костов за структурни и персонални промени в кабинета.През 2000 г. Богомил Бонев е избран за председател на новосъздадената Гражданска демократична партия за България. Кандидатира се за президент на президентските избори в края на 2001, при което е смятан за един от основните кандидати.Припомняме , че акцията на ЦСБОП срещу Ержан Рашид – Роко се проведе когато той бе министър на МВР.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини