4 °C

Шесто издание на Празника на изкуствата в СОУ „Йордан Йовков“

   За шеста поредна година  „Денят на Нели“  - празник на изкуствата, се проведе в СОУ „Йордан Йовков“.  По традиция на 14 юни  - рождения ден на Нели Черкезова , се събраха приятелите на  художественото слово, на изобразителното изкуство и музиката, малките творци  и техните гости . Акцентът на тазгодишнатта среща беше алманахът „Обичам  любовта си да дарявам...“, събрал на страниците си произведенията на пет поколения творци от  СОУ „Йордан Йовков“. Освен официалните гости в залата бяха и част от авторите – настоящи и бивши възпитаници на училището.  В думите на всички, изразили отношение, доминираше признателността  и  безкрайната благодарност към семейство Черкезови, чието постоянство и подкрепа направиха възможна появата на алманаха „Обичам любовта си да дарявам”.  А издателят Анелия Минкова сподели, че всеки издател е щастлив да направи такава книга, изпълнена с чистия трепет на детската душа.

    Бяха раздадени и наградите от конкурсите на тема „Защо? – вечният въпрос”. Победителите в конкурса за рисунка: първо място -  Моника  Събчева от VI а клас. Бурчин  Бирджан от II а клас  и Кумру  Орхан от II б клас си разделиха второто място. За стихотворение първа награда беше присъдена на  Александър Гинчев  от V а клас, ІІ място - Мерве Шефкет - VІ а клас, ІІІ място - Ивета Чобанова - Х а клас и поощрителна  награда заслужи Бойка Христова  от ІV б клас. В конкурса за  есе награди заслужиха :  І място - Ивелина Николова – ХІ а клас,  ІІ място - Сезай Бекир – VІІ а клас, ІІІ място - Фахри Нури - ІХ а клас и поощрителна - Фунда Орхан – V а клас. И в това издание на празника  награди получиха  учителите, участвали в шестото издание на литературния конкурс „Денят на Нели”: І място - Галина Попова,ІІ място - Христина Въчева, ІІІ място - Мария Илиева. С пожелание творческият пламък  в сърцата на младите творци никога да не угасне, духовните приятели се разделиха до следващата среща среща в „Денят на Нели” – 2014, която  ще бъде  на  темата: „Обичам аз животните прекрасни” , цитат от стихотворението на Нели  Черкезова „Обичам”. 

ИНФО  Клуб Журналист

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини