Граждани от село превръщат жилищните входове в тоалетни

Граждани от село пестят стотинки за тоалетните в заведенията на Кърджали и превръщат входовете на блокове и жилищни кооперации в отходни места. Традицията върви от времето на соцреализма, като за известен период от време позатихна. Напоследък обаче, когато много заведения в центъра на града пуснаха кепенци тя отново се възроди. Обичайна практика е входовете да играят ролята на писоари. Има обаче смелчаци, които когато са на зор се облекчават и по голяма нужда.

 Необходимостта от обществени тоалетни в Кърджали е голяма и нашият сайт постави преди време остро въпроса пред общината. Тогава ни отговориха ,че няма пари. Дори тоалетната предвидена за парк “Арпезос Север” не бе изградена заради икономии. Сложени бяха химически тоалетни.

 Така гражданите, които идват от село трябва с прибежки и припълзявания да достигнат от автогарата до пазара, където е единствената обществена тоалетна. Явно обаче мнозина от тях не могат да устискат и се изпускат по жилищните входове. Че това е практика, показва и снимката, която публикуваме.

 Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини