Кунева: Изборът на Пеевски не отговаря на никакви норми

Прошко Прошков и Меглена Кунева. Снимка: България на гражданите

Не може държавата да се превръща в абсурд. Човек не бива да мълчи, когато е несъгласен. Това заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева на извънредна пресконференция днес по повод избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Кунева призова всички съмишленици на партията да изразят несъгласието си, като отидат вечерта на организирания в социалните мрежи протест пред Министерския съвет.

Тя изрази възмущение от начина, по който е избран Пеевски. Кунева определи избора му като взривоопасно наслагване на риск за сигурността не само на България, но и на Европейския съюз и НАТО.

„Когато се правят кардинални промени в законите за службите в нормалните държави, това става след консултации и с широка демократична легитимност. Това днес не беше направено и сега разбираме защо -  законът трябваше да осигури много власт в ръцете на един човек и на една политическа сила", посочи още лидерът на движението.

По думите й изборът на Пеевски не отговаря на никакви норми - трябвало е да има няколко кандидати, които да представят публично визията си и платформите си за дейността на службата.

Очевидно това е цената на оцеляването на правителството, коментира Кунева и допълни, че БСП са предали не само твърдия си електорат, но и тези, които са гласували за тях с надеждата, че ще бъдат алтернатива на ГЕРБ.

„Това е нова мръсна коалиция, защото целите й са нечисти“, категорична беше Кунева.

Според нея партиите се държат все едно ги е срам, доказателство за което е, че лидерът на БСП не искаше да оглави правителството. Очевидно му е много неудобно, предположи Кунева, като допълни, че не става въпрос само за власт, а за това, че властта се разменя между едните и другите в зависимост от това кой на коя групировка или на коя партия има да отмъщава. В това няма полза за хората, каза още лидерът на "Движение България на гражданите".
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини