Цветанов: Преди 15 дни се знаеше, че Делян Пеевски ще бъде председател на ДАНС

Цветан Цветанов смята, че Сотир Цацаров е назначен за главен прокурор с протекцията на Делян Пеевски. „Вече нямам съмнение", отговори той на въпрос в кулоарите на Народното събрание дали има данни за подобно нещо.

„Наблюдавайте какъв ще бъде отзвукът навън от днешното решение и от достойните служители, които работят в тази система", призова ексвътрешният министър. „От днес нататък България изглежда съвсем различно", каза още той и подчерта, че скандалите около него са част от сценарий на двама-трима души, които са направили мнозинството депутати заложници.

Цветан Цветанов бе категоричен, че не под диктовката на ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев е отменил посещението си на Дунав мост и че свиква КСНС на 20 юни. „Оказва се, че не сме толкова лоши и това, което сме правили, сме го правили в интерес на държавата", отчете още заместник-председателят на ГЕРБ.

„От 10-15 дни се знаеше, че Делян Пеевски ще стане председател на ДАНС", каза той. Попитан как в такъв случай ще коментира изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, че той лично вчера разбрал за номинацията на Пеевски, Цветанов каза: „Вие вярвате ли на тези внушения, които се опитват пак да направят" и отново повтори: „Преди 15 дни се знаеше, че Делян Пеевски ще бъде председател на ДАНС". По думите му това се знаело и от европейските ни партньори, от които и самият Цветанов частично бил информиран.

По повод на протестите довечера заместник-председателят на ГЕРБ каза: „Всички български граждани, които смятат, че днес беше потъпкана държавата, беше потъпкана сигурността на държавата и днес сигурността на държавата преминава в едно лице или в една групировка, всички имаме гражданско задължение и морално право да излезем и да протестираме".

Той отново коментира и СРС скандала, заради който е обвиняем. Цветан Цветанов обясни, че ще бъде изслушан по темата в ЕП и то по едно и също време с главния прокурор Сотир Цацаров. "Хората днес могат да преценят - Цветан Цветанов или Делян Пеевски", подчерта заместник-председателят на ГЕРБ и призна, че всички имат вина днес медийният магнат да е избран за шеф на ДАНС. Вината на партията му е лекомислието, смята още Цветанов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини