Във ВМЗ отново не получават заплати

Очаква се днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев да посети ВМЗ Сопот и да се срещне с ръководството и синдикалните лидери в оръжейния завод, съобщи БНР.

След кризата през зимата и последвалите съкращения на близо 850 души, работещите в предприятието отново не получават заплати.

Според лидера на КТ "Подкрепа" във ВМЗ Сопот Димитър Атанасов, работниците отново са в унизителната ситуация, в която да чакат да им се преведат парите за положения от тях труд. Предприятието не им е изплатило: един остатък за февруари, заплата и аванс – три плащания.

Запитан дали в оръжейния завод се готвят нови протести Димитър Атанасов подчерта: Докато не се срещнем с министъра, не можем да кажем нищо. Имаме очаквания от него. Депутатите идваха тук, говориха с хората, избраха ги и каквото са обещали, трябва да го свършат - ще им го напомним както трябва.

Задълженията на ВМЗ Сопот са близо 170 млн. лв., а всичките му активи са ипотекирани или заложени като обезпечение на кредиторите. Срещу предприятието е заведено и дело за несъстоятелност.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини