Златаровци на обмен на добри практики в Сопот

От 04.04.2023г. до 06.04.2023г. Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджалиучаства  във форумза обмен на иновативни практики по Национална програма „Иновации в действие”, чийто домакин беиновативнатаПрофесионална гимназия „Генерал Владимир Заимов“ – гр. Сопот. 

Екип  от гимназията,съвместно с колеги и ученици от  ПГ по лека промишленост и туризъм – гр. Казанлък и ПГ по мениджмънт и хранителни технологии – гр. Плевен,  имаха възможността да наблюдават иновативнитеуроци на тема „Химия и опазване на околната среда в хранителните технологии“, „Зелен туризъм“ и „Културознание“,инициирани  от любезните домакини от гр. Сопот и представени от ученици от IX-те класове. Въведените от тях   иновации в преподаването повишават мотивацията за учене на учениците, развивати насърчават тяхното креативно мислене, съчетаватвъзрожденските традициина региона с модерното и дигитално съвремие, като ги вплитат умело в  учебното съдържание.

Програмата бе наситена и  с посещения на културните и исторически забележителности в гр. Сопот и гр. Карлово, по време на които млади възпитаници от гимназията-домакин демонстрираха и своите екскурзоводски способности. 

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали изказва своите най-искрени благодарности на колегите и учениците от Професионална гимназия „Генерал Владимир Заимов – гр. Сопот за изключително топлото посрещане, за специалното  внимание и отношение, за споделения опит, за професионализма и приятелството!

В рамките на създаденото партньорство си обещахме до нови срещи и то съвсем скоро, а именно през месец юни с домакин иновативната ПГ по лека промишленост и туризъм – гр. Казанлък!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини