Събират средства за ремонт на изгорелия дом в Левци

Цялото имущество в жилището семейство Юзеирови е изгоряло, останала е само каменната зидария

По инициатива на кмета на ардинското село Богатино Юзджан Махмуд започна благотворителна кампания за събиране на средства за подпомагане на семейството на Сали Юзеир да възстанови опожарения си дом в Левци.

В началото на юни пожар унищожи 2-етажната къща на 3-членното семейство. След подаден сигнал, екипът на службата в Ардино е дошъл бързо на мястото на събитието, но при тяхното пристигане покривът на къщата вече е бил паднал. Изгоряло е цялото имущество в жилището, останала е само каменната зидария. По време на възникване на инцидента Сали и двете му сестри Медиха и Нурай били навън в двора.

Останалото на улицата семейство след пожара е приютено в една необитаема изселническа къща, чрез съдействието на кмета Юзджан Махмуд. Селският управник на Богатино уточни, че колегата му от Башево – Мюрен Сали е предоставил на пострадалото семейство одеяла и дюшеци.

От община Ардино заявиха, че комисия е направила оглед на опожареното жилище и в момента се търсят варианти, за да ги подпомогнат. От своя страна служителите в общинската администрация изразиха готовност да направят лични дарения – постелен инвентар, облекло, легла, маси.

Кметът на Богатино Юзджан Махмуд сподели, че семейството е много бедно, но са скромни, честни и сплотени хора. И тримата са безработни, за да се препитават разчитат единствено на социалните помощи, които получават от държавата.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини