Ученици от три европейски държави се възхищават на „Славейков”

Група от 20 ученици и учители от Чехия, Германия и Полша гостуват тази седмица на СОУ „Петко Рачов Славейков”. Това е финалната среща на двегодишен проект по програма „Коменски”. Нашите ученици вече бяха на посещение в Прага, Краков и Бургленгенфелд по реализацияна на съвместния проект „Повече спорт за добро здраве”. Още с идването си в Кърджали гостите с възхита разгледаха хубавото кърджалийско училище и се впуснаха в спортни изяви.

В съвместните изяви тази седмица са включени спортни състезания, посещения на забележителности, походи. В общата група се включиха и ученици от СОУ „Петко Рачов Славейков” – всички с профил английски език.

Приключва поредният успешен проект на СОУ „Петко Рачов Славейков” по европейската програма „Коменски”. Ще припомним, че елитното кърджалийско училище бе сред първите в България, които реализираха проекти съвместно с училища от Обединена Европа. Вече e в ход подготвката за следващия международен проект - ще се реализира с участието на учениците, които тази есен ще са осмокласници в „Славейков”. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини