Общината спасява плувното лято на Кърджали

Плувното лято в Кърджали е на път да се провали, поне що се отнася до плувните басейни в спортен комплекс „Арпезос”. Две са причините за това: липсват спасители, въпреки няколкократното подаване на обяви в медиите. Без тях нито един воден басейн не може да мине в работен режим. И втората причина е свързана с незапочналия ремонт на детския плувен басейн.
Тези обезпокоителни факти предизвикаха и днешния оглед на ръководството на общината на плувните басейни в комплекса. Тук дойдоха кметът инж. Хасан Азис и заместниците му – Елисавета Кехайова, Юсеин Ахмед и Мухарем Мухарем. Те бяха запознати с проблемите от отговорника за басейна Веселина Папратилова.
Въпреки, че тя на няколко пъти вече публикува обяви във връзка с търсенето на спасители, до ден днешен никой още не се е отзовал. „Независимо от безработицата, явно правоспособните предпочитат работата на морето”, коментира Папратилова.
„Ако никой не се отзовава на нашите обяви, то ще предложа на клубовете, които общината спонсорира, да поемат ангажимента за осигуряване на спасители”, каза кметът инж. Хасан Азис. А на въпроса ще има ли Кърджали детски басейн, той отговори, че в момента тече процедура по набиране на фирми изпълнителки на ремонта му и когато тя бъде избрана по законовите изисквания, работата ще трае не повече от седмица. „Точно толкова продължи миналата година ремонта на големия басейн, а детския е с по-малък като обем. Така че напълно възможно е в началото на юли децата да влезнат в басейна, а дотогава ще трябва да бъде решен и въпроса със спасителите”, коментира още кърджалийския градоначалник. Той не пропусна да отбележи, че през това лято ще заработи и водната пързалка, която през миналата година не функционираше заради повреди в помпената станция. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини