Волейболно злато вали над Кърджали

Нова шампионска титла за Кърджали донесоха младите волейболисти на СОУ „Петко Рачов Славейков”. Отборът на елитното училище при момчета 5-7 клас стана шампион на България за 2013 година на провелите се в Смолян финали от Ученическите игри. Водени от треньорите Павел Митев и Димитър Гочев кърджалийци спечелиха категорично всичките си срещи с 3:0. Капитанът на отбора Енис Исмаил бе обявен единодушно за най-добър на финалния турнир. Той заедно със Симеон  Топузлиев и Валентин Хаджийски са включени в националния отбор. Това е трета волейболна титла за „Славейков” за последните пет години. Освен тримата национали, в шампионския отбор влизат още Иван Зафиров, Кристиян Дамянов, Владеслав Лукаревский, Димо Димитров, Кирил Боев, Сонер Яшар, Димитър Гайдаджиев.

Днес шампионите тържествено бяха посрещнати от ученици и учители. Те връчиха на директора Милко Багдасаров златното отличие и шампионската купа с благодарност за грижите на ръководството на училището за развитието на спорта. Чувствам се страхотно, отговори на ученически въпрос директорът на училището за шампиони, в което всеки може да се развие до максимума на своите възможности.

Тази година това е втори комплект волейболно злато за Кърджали, след като неотдавна мамчетата на „Арда” станаха републикански шампиони. Особено удовлетворен е треньорът Павел Митев, който за последните две треньорски години може да се похвали с три шампионски титли и едно вицешампионско място. Той тренира вече четвърта година момчетата, които причиниха истински златен дъжд над Кърджали.

Павел Митев има вече зад гърба си 28 години треньорска дейност. За него говорят, че където се появи, никнат таланти. В Кърджали е от 12 години. Няма тайни, но има труд, резюмира успешният треньор. Има запалени и способни деца, но огънят в тях трябва да се поддържа постоянно – с Митев децата тренират по шест дни в седмица целогодишно, по един ден почивка правят за Коледа и Великден.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини