33-ма домашни санитари обслужват 80 нуждаещи се

На 31 май стартира предоставянето на социалната услуга от Звено за услуги в домашна среда, по проект „Чрез подкрепа към промяна”. Назначени са 33 –ма домашни санитари, които обслужват 80 потребители. За потребителите са изготвени индивидуални планове, оценки на риска, договори за предоставяне на социалните услуги и други. За домашните санитари са изготвени трудови договори, графици за предоставяне на услугите и други документи. Всеки домашен санитар подписва декларация за поверителност на информацията, която става известна за потребителя, по време на предоставяне на услугите. 
Офисът на Звено за услуги в домашна среда се намира в сградата на бившият Окръжен съвет до Дома на културата, стая 306. Той е обзаведен със средства по проекта. В него ще работи специалист в социална услуга, назначен по проекта. Специалистът ще бъде в помощ на екипа по организация и управление на проекта и по предоставянето на услугите.
За всеки един от домашните санитари е изготвен месечен работен график с потребителите, който ще обслужва и точния брой часове на предоставяне на услугите. За всеки потребител в зависимост от извършената социална оценка са определени и броят на часовете, които той ще ползва от Звеното за услуги в домашна среда.
Предоставянето на социалната услуга е в срок от 12 месеца и ще продължи до 30 май 2014 година.
Изпълнението на проект „Чрез подкрепа към промяна” започна през февруари тази година. Той е финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Помощ в дома” на Оперативна програма развитие на човешките ресурси

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини