Обучаваха експерти по човешки ресурси в рамките на европроект

Обучение на експерти в областта на човешките ресурси се проведе вчера в конферентната зала на хотел „Арпезос” в Кърджали.  В него взеха участие представители на териториалните структури на държавната администрация, НПО, обучителни институции и др. Дейността е в рамките на проекта  „Хората в администрацията-ключ към европейско сътрудничество”, финансиран по ОП „Административен капацитет”, Приоритетна ос IІ „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.5.„Транснационално и междурегионално сътрудничество”, по който областна администрация работи от миналата година. Подобни обучения се провеждат паралелно в петте областни центрове от Южен централен район, които са партньори по проекта.
В дневния ред на обучението бяха разгледани следните теми: запознаване с нормативната база и стратегическото планиране в областта на човешките ресурси, представяне на обобщен ситуационен анализ, идентифициране на проблемите в сектора и предложения за решаването им, управление на политики за човешките ресурси, в това число и възможности за финансиране на проекти по програми на общността, структурни и европейски фондове и други механизми, взаимодействие с всички заинтересовани страни, проучване на добри практики. На форума бе представен опитът на италианския партньор - ESU-Падуа към областната администрация във Венето.
Водеща организация по проекта е областна админинстрация Смолян, а областните администрации в Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково са партньори. Проектът е с продължителност 18 месеца и стартира през април 2012 година. Целта е да се повишат  знанията и уменията на кадрите, заети в администрацията, да се подобри координацията и взаимодействието на областно, регионално и транснационално ниво при прилагането на политики в областта на управлението на човешкките ресурси; да се проучат, обменят, откроят и разпространят добри практики в областта на човешките ресурси.
До края на проекта предстои обмяна на опит в европейски структури в Брюксел, обобщаване на резултатите и издаване на Практикум с мултимедиен продукт. На заключителната конференция в края на месец септември ще бъде извършен анализ на постигнатите резултати.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини