БСП: Бисер Николов ще е бъдещият губернатор на Кърджали

Бисер Николов

Бисер Николов от гражданската квота е номинацията на Областното ръководство на БСП за губернатор на Кърджали. Той е икономист по образование и завършва второ висше право. За зам.-областни управители социалистите номинираха на заседание днес още членът на Националния съвет на БСП Назми Мюмюн и Мариана Ликова, която бе включена в листата на червените за народни представители. Назми Мюмюн е с две висши образования , а Мариана Ликова с три.

   Подкрепяме правителството на Пламен Орешарски, което има експертен облик. Нормално е и областна администрация да се ръководи от хора професионалисти, които да се докажат с качествата си, а не с партийна съпричастност, каза за Кърджали бг вести народният представител и областен лидер на БСП Милко Багдасаров. Той заяви, че това е позицията на социалистите. Има и други партии,които подкрепят правителството Орешарски, но те не са изразили позиция, така,че не сме съгласували номинациите си с никого другиго, подчерта Багдасаров.

 Очакваме БСП да номинират необвързани тясно с партията личности с доказани професионални качества. От нас се очаква да подкрепим експерти. ДПС ще предложи за зам.-областен управител човек, който да е в синхрон с останалия екип, т.е.който да не е политически изявен, каза областният лидер на ДПС Бахри Юмер.

  Народният представител и областен лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева сподели, че е нормално със смяната на правителството да има и смяна на губернатора. Тя обаче изрази опасения, че това ще бъде начало на безпринципни политически чистки. Милко Багдасаров слуша своя ментор Бахри Юмер, подчерта Цвета Караянчева.

  За Кърджали бг вести председателят на правозащитната федерация „Справедливост-България”Сезгин Мюмюн изрази удовлетворение, че гласът на неговата организация е бил чут и за областен управител не е бил номиниран човек , обвързан с т.нар.Възродителен процес.

Очаква се утре кандидатурата на Бисер Николов да бъде представена на министър-председателя за одобрение и назначение.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини