4 °C

Ученици и учители в Кирково се състезаваха по стрелба

За десета поредна година ученици и учители от четирите средни училища на територията на община Кирково провериха точността на мерника си в традиционния турнир по стрелба с малокалибрен пистолет “Марголин”. Мероприятието се организира по инициатива на РУ”Полиция”-Кирково и се реализира благодарение финансовата подкрепа на общината. Турнирът е посветен на 1 юни – Деня на детето, и е част от инициативите на полицейското управление  за “Месеца на децата в община Кирково”.         

В състезанието взеха участие ученици от ІХ до ХІІ клас.

          Преди началото на надпреварата всеки участник получи фланелка с надпис “Не на наркотиците!”

В състезанието учителите-ръководители на отборите и техните възпитаници прострелваха мишена, използвана пряко в тренировъчния процес на полицейските служители. Най-точен се оказа Даниел Христов, ученик в СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско, който грабна златния медал. На второ и трето място се наредиха Ахмед Карасали и Гюркан Арабаджъ също от СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско.

При девойките призовите места си разпределиха:  първо място за Елисавета Казиева от ПГ по МЛП “Васил Левски” -Кирково; второ място за Ангелина Иванова от СОУ “Отец Паисий”- Кирково; бронзовото отличие взе Берна Кючукали,  от СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски.

За пореден път интересна беше битката между учителите. На трето място се нареди Емил Терзиев – учител в СОУ “Отец Паисий”- Кирково. Сребърният медал получи Бисер Хаджиев, преподавател в СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски. Първото място спечели и се окичи със златния медал учителката от ПГ “В. Левски” – Кирково  Радостина Кьосеиванова.

Най-голям брой точни попадения събра отборът на ПГ “В. Левски” – Кирково, който грабна купата. На втора позиция се наредиха стрелците на СОУ “Отец Паисий”- Кирково. С бронзовите медали се окичиха състезателите на СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски.Всеки победител освен медал получи и предметна награда и грамота.

 Полицаи и ученици патрулираха съвместно по улиците на Кирково

              Във връзка с превенция  на пътно-транспортния травматизъм ученици и пътни полицаи от РУ”Полиция” –Кирково патрулираха в община Кирково. Служителите на реда заедно с децата спираха и проверяваха МПС, изискваха от водачите документите на автомобила. На децата беше демонстрирана проверка на документите на таблета, както и тест на водачите за алкохол с дрегер. Учениците наблюдаваха с интерес засичането на автомобилите за превишаването на скоростта с камерата.        

    Всеки ученик, включен в акцията, получи контролен лист, на който отчиташе броя на спрените автомобили, броя на пътниците, нарушенията и предприетите мерки. Децата бяха със светлоотразителни жилетки с надпис на гърба “УЧЕНИК – ПОЛИЦАЙ”. Цялостна проверка беше извършена на 19 автомобила. Констатирани бяха две нарушения, на двама водачи бяха съставени актове.

        В някои училища се проведоха беседи с опреснителен, обучителен и възпитателен характер на тема “Как да се пазим по пътищата?”. Показани бяха снимки на катастрофи, станали на територията на община Кирково. Беседите проведоха инспектор от “Пътен контрол” и инспектора от Детска педагогическа стая.

Регионален пресцентър на МВР Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини