Ученици и учители в Кирково се състезаваха по стрелба

За десета поредна година ученици и учители от четирите средни училища на територията на община Кирково провериха точността на мерника си в традиционния турнир по стрелба с малокалибрен пистолет “Марголин”. Мероприятието се организира по инициатива на РУ”Полиция”-Кирково и се реализира благодарение финансовата подкрепа на общината. Турнирът е посветен на 1 юни – Деня на детето, и е част от инициативите на полицейското управление  за “Месеца на децата в община Кирково”.         

В състезанието взеха участие ученици от ІХ до ХІІ клас.

          Преди началото на надпреварата всеки участник получи фланелка с надпис “Не на наркотиците!”

В състезанието учителите-ръководители на отборите и техните възпитаници прострелваха мишена, използвана пряко в тренировъчния процес на полицейските служители. Най-точен се оказа Даниел Христов, ученик в СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско, който грабна златния медал. На второ и трето място се наредиха Ахмед Карасали и Гюркан Арабаджъ също от СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско.

При девойките призовите места си разпределиха:  първо място за Елисавета Казиева от ПГ по МЛП “Васил Левски” -Кирково; второ място за Ангелина Иванова от СОУ “Отец Паисий”- Кирково; бронзовото отличие взе Берна Кючукали,  от СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски.

За пореден път интересна беше битката между учителите. На трето място се нареди Емил Терзиев – учител в СОУ “Отец Паисий”- Кирково. Сребърният медал получи Бисер Хаджиев, преподавател в СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски. Първото място спечели и се окичи със златния медал учителката от ПГ “В. Левски” – Кирково  Радостина Кьосеиванова.

Най-голям брой точни попадения събра отборът на ПГ “В. Левски” – Кирково, който грабна купата. На втора позиция се наредиха стрелците на СОУ “Отец Паисий”- Кирково. С бронзовите медали се окичиха състезателите на СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски.Всеки победител освен медал получи и предметна награда и грамота.

 Полицаи и ученици патрулираха съвместно по улиците на Кирково

              Във връзка с превенция  на пътно-транспортния травматизъм ученици и пътни полицаи от РУ”Полиция” –Кирково патрулираха в община Кирково. Служителите на реда заедно с децата спираха и проверяваха МПС, изискваха от водачите документите на автомобила. На децата беше демонстрирана проверка на документите на таблета, както и тест на водачите за алкохол с дрегер. Учениците наблюдаваха с интерес засичането на автомобилите за превишаването на скоростта с камерата.        

    Всеки ученик, включен в акцията, получи контролен лист, на който отчиташе броя на спрените автомобили, броя на пътниците, нарушенията и предприетите мерки. Децата бяха със светлоотразителни жилетки с надпис на гърба “УЧЕНИК – ПОЛИЦАЙ”. Цялостна проверка беше извършена на 19 автомобила. Констатирани бяха две нарушения, на двама водачи бяха съставени актове.

        В някои училища се проведоха беседи с опреснителен, обучителен и възпитателен характер на тема “Как да се пазим по пътищата?”. Показани бяха снимки на катастрофи, станали на територията на община Кирково. Беседите проведоха инспектор от “Пътен контрол” и инспектора от Детска педагогическа стая.

Регионален пресцентър на МВР Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини