Достойно представяне на Станимир Василев в състезание по информатика

Понятието „информационни технологии“ в съвременния си смисъл е използвано за пръв път през 1958 година в статия в Харвард Бизнес Ревю, където авторите Харолд Лийвит и Томас Уислър отбелязват, че „новата технология все още няма определено наименование.

    За пореден път ученик в най-голямото основно училище в област Кърджали „Св. Св. Кирил и Методий“ се представи достойно на националния кръг на състезанието по информационни технологии IT Знайко Плюс. Петокласникът Станимир Василев показа завидните си умения в областта на компютърните технологии с презентацията „Моето пътешествие в слънчевата система“. Малкият гений беше единственият класирал се в цялата област за последния кръг на състезанието. За отличното си представяне Станимир получи грамота и доказа на всички, че подготовката в училище му е помогнала да развие и усъвършенства качествата си.

    Състезанието се проведе на 19 май във Велико Търново. Младежът трябваше да се бори с жестока конкуренция и въпреки това успя да защити името на училището и да покаже, че заслужено се е класирал за финалния етап. Организатор  е „Образование и технологии“ с подкрепата на Майкрософт-България. 

    В света на технологиите трябва да си гъвкав и да умееш да се приспособяваш към динамиката на развитие й. Днес компютърът е основният източник за обмен на информация.  Хората живеят, за да общуват помежду си, но когато са далеч един от друг, използват виртуалното пространства и света на интернет, за да задоволят необходимостта си от общуване.

      Не е случаен и фактът, че вече и обучението в училищата става все по-интерактивно. Именно затова нашите ученици успяват да завоюват почетни места в областта на информационните технологии. Добрата подготовка в лицето на учителите и осигуряването на подходяща среда и база за работа са в основата на обучението на децата в часовете по Информационни технологии .

      Учениците от училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ учат в „Класна стая на бъдещето”. Тя разполага с 15 таблета  и софтуер „Classmate PS” за учениците от I до VII клас, които помагат на учителя да провежда част от занятията и да поставя индивидуални задачи на учениците.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини