Митко Кисьов е републикански шампион на двойки по тенис на маса

Митко Кисьов от ардинския клуб по тенис на маса „Юнак 2005” спечели титлата на двойки в Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за момчета до 12 години. Състезанието се проведе през уикенда в Горна Оряховица. Златният медал на Митко дойде в тандем с комшийското момче Георги Губеров от Чепеларе. Те се представиха блестящо и безапелационно надиграха всички свои връстници. Във финалната среща победиха безпроблемно двойката Вертер Стоилов и Радослав Котев  от Марек-Дигеста, Дупница. Ардинският талант е бронзов медалист от миналогодишните финали на Държавното индивидуално първенство в Чепеларе.

В отборната надпревара младите надежди на треньора Бахри Юмер, в състав Митко Кисьов, Стилиян Стоянов, Алпер Сали и Кадир Мустафа се наредиха на престижното 4-то място. Възпитаниците на Бахри Юмер постигнаха три победи срещу отборите на Велики Преслав, Русе и домакините oт Горна Оряховица и допуснаха една загуба от тима на „Амер спорт” от Чепеларе. Пред тях са отборите на „Корабостроител” – Варна и „Амер спорт”, „Марек-Дигеста” – Дупница и шампионите от СКТ Панагюрище.

„Стана изключително силен турнир. Доволен съм от моите възпитаници. За пореден път доказаха авторитета на ардинската школа по тенис на маса”, коментира треньорът Бахри Юмер.

„Община Ардино си поставя  бъдещи планове да развива популярната в района ни игра и сред момичетата, с амбициозния млад треньор Бейхан Хайрула-Майкъла!”, добави председателят на УС на клуба инж.Азис Мурад.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини