Пуйката кацна и отлетя от трезора в Кърджали,проверяват дали той е свил парите

Пуйката влиза в трезора

Валентин Кирилов -Пуйката е поредният кримигерой, който по разпореждане на прокуратурата навестява обществения трезор в Кърджали на бул.”Сан Стефано”. Днес по обяд бе извършен следствен експеримент за това дали Пуйката ще може да се промуши през тесният прозорец през, който според обвинението бандюги са проникнали в трезора. Трябваше да се удостовери дали прелетната птица познава обстановката отвътре.

Булевард “Сан Стефано” бе заварден половин час преди пристигането на Пуйката. Пазеха униформени, цивилни и спецченгета. Валентин Кирилов бе докаран с поразбрицана ладичка на съдебната охрана , съпровождана от бус с спецченгета и патрулки. Той излезе наметнат със зелено яке , прикривайки лицето си с качулка.Пуйката се забави в трезора около 30 минути. С него бяха дознатели и представители на прокуратурата.Той усърдно криеше лицето си на излизане.

От прокуратурата не обявават резултатите от следствените експерименти. Така бе и с аверите на Пуйката, които също бяха въведени в трезора-Магера, Циката, Синбад.

Според източници от Перник, където се подвизаваше Валентин Кирилов -Пуйката, той се е предал сам на ченгетата, за да не бъде екзекутиран за убийството на Венцислав Димитров -Мечан.Лансира се версията, че Пуйката,Мечан и Николай Христов- Хайо са били от една банда. Сега жив е само Пуйката.

Според адвокати от Перник той е бил зверски пребит при заляването му в село Студена на 24 май. Полицаите твърдели, че е оказал отчаяна съпротива,като се е опитал да избяга с кола. Пред прокурори Валентин Кирилов топял своя съучастник в обира в Кърджали-Синбад , че той е поръчал убийството на Мечан. Синбад е под домашен арест в Перник, като лекува болни бъбреци. На него му е повдигнато облвинение в съучастие във въоръжен грабеж, което налага отново преразглеждане на мярката за неотклонение.

Георги Кулов

Засилената охрана
Спецполицай на пост
Пуйката напуска трезора
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини