Три камъка символ на Светата Троица ще крепят неделното богословско училище във Веселчане

Полагането на камъните в основите

Три камъка положи в основите на бъдещото неделно училище по богословие в Кърджали отец Николай. Днес бе направена първа копка на школото, което ще се намира до самия манастирски комплекс “Св.Йоан Предтеча”. То ще заема площ от 300 кв.м., като в бъдеще ще бъде достроено.В следващите етапи ще има конферентна зала, трапезария и музейна експозиция. Площта му ще достигне 5000 кв.м.

 

Закрепи това неделно училище на твърд камък. Децата ще намират тук утеха от бездуховността. Градежът на това училище се случва, защото бог чу техните ангелски молитви, каза в проповедта си отец Николай. Той призова :Наесен с нова песен децата да започнат неделно училище на нови чинчета.

На церемонията по първата копка присъстваха областният управител Иванка Таушанова и народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева. В словото си губернаторът отбеляза, че събитието ще остане в историята на града на фона на дефицита на ценности. Двата стълба държавата и църквата трябва да си подадат ръка в името на младите, каза Таушанова. Тя посочи,че проектът е бил подготвен за месец. Комплексът ще бъде изграден за 4 месеца , като ще бъдат наемани безработни. Изпълнител е фирма “Капител-Сивков”. Таушанова припомни, че теренът е дарен от държавата, а средствата са предоставени по програма “Красива България” и от субсидията на партия ГЕРБ.

Когато се правят богоугодни дела има помощ свише, подчерта губернаторът.

Народният представител Цвета Караянчева посочи, че във времена на бездуховност децата трябва да се възпитават в уважение към ближния и страхопочитание към Бог. Важното е, че този терен не стана поредния хотел, а върху него ще има духовно средище, подчерта Караянчева. Вярата винаги е давала сила на българите, защото сме чувствали бот в сърцето си, заключи Караянчева.

От името на църковното настоятелство Венелина Милушева благодари на областният управител и народния представител за помощта им при осъществяване на проекта. Тя каза,че трите камъка вложени в основите са символ на Светата троица и пожела всички да се съберат и когато се полага последната тухла на школото.

Геожрги Кулов

Първата копка
Учениците от Неделното училище
Таушанова показва проекта на школото
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини