ДПС с трима министри в кабинета „Орешарски”

ДПС ще номинира трима министри в програмното правителство на Пламен Орешарски , пише "Стандарт". До окончателното обявяване на състава на кабинета по-късно днес е възможно все пак да настъпят промени.
Засега неофициалната информация е, че дългогодишният депутат Хасан Адемов ще поеме социалното министерство, депутатката Искра Михайлова, която не е член на ДПС - екологията, а професорката по синтаксис Марияна Георгиева-Бенчева - образованието.
Хора на ДПС ще бъдат излъчени и на по-ниските нива във властта, като зам.-министри. От движението ще искат и шефове на агенции. Засега се говори, че ще получат Агенцията по храните, както и Агенцията по туризма, ако ресорът бъде отделен от мегаминистерството на икономиката.

Малко по-късно стана ясно, че кандидатът за министър-председател ще представи пред президента изпълнението на възложения му мандат за съставяне на правителство, на 28 май, вторник, в 9,00 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Президентът ще бъде запознат със състава и структурата на Министерския съвет, предлаган от Пламен Орешарски, се казва още в съобщението.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини