6 °C

Трима абитуриенти със стипендия „Кърджали”

За седма поредна година община Кърджали връчва  специална  едногодишна стипендия на  абитуриенти в размер на една минимална заплата. Гюлбеяз Фахри Ахмед– ученичка от СОУ”П.Р.Славейков”, Георги Траянов Димов -ученик от СОУ”Отец Паисий” и Ахмед Гюнер Юмер  от  ГПЧЕ” Христо Ботев” са тазгодишните носители на наградата. Те са предложени за Стипендия „Кърджали” от директорите на  съответните училища и одобрени единодушно от  Комисия , назначена със Заповед № 436 от 09.05.2013г., на Кмета на Община Кърджали , която  разглежда  постъпилите предложения във връзка с награждаване на изявени ученици, учители   и културни дейци, по случай 24 май-Деня на българската просвета и култура, по предварително определени критерии.

 

Гюлбеяз Ахмед е приета предсрочно  заради завоювани призови места на международни и национални олимпиади  в Технически университет Габрово, Пловдив , Варна, Русе.Тя е носител на бронзов медал от Международен конкурс по математика в Москва, участвала е  в международните конференции на младите математици ЕУРОМАТ 2010 в Австралия и 2011 в Атина, Гърция, автор е на две публрикации в областта на математиката- статия „Сечение на квадрат с ъгъл 45 градуса” и статия в световен научен архив „точки, чиито педални триъгълници са подобни на даден триъгълник” в съавторство с Маринела Петкова.

 

 Георги Димов е предсрочно приет от завоювани призови места на Международни и национални олимпиади  в ПУ”Паисий Хилендарски” - Пловдив и ТУ –Габрово.Участвал е в природо – защитна бригада за средно зимно преброяване на птиците в България. Единствен класиран в Областния кръг на „Математика – ІІ равнище” –  февруари 2013г., четвърти в Регионално състезание по ИТ и начални познания по компютърни мрежи за ученици, призови места от Национално състезание по компютърни мрежи София 2013г. и Национално състезание по ИТ и Визуални изкуства – Девин, класиран в топ 11 на РБългария от участие в Олимпиада по информационни технологии и др. 

 

Ахмед  Юмер  е приет за студент в Университета в Глазгоу –Шотландия и в Университета в Единбург след полагане на успешен изпит по английски език и получил международен сертификат за владеене на езика на ниво С1 според Европейската езикова рамка.Участвал в международен проект Евроскола – Страсбург, избран за председател на мултинационалната комисия за Информационни технологии и гражданска активност, първо място за сценично изкуство и специална награда за най- добро ниво на владеене на английски, призови места от конкурси и олимпиади на национално нива през петте години на обучение в ГПЧЕ, участие и в първите резерви за четирите стипендии за Америка в конкурс на Българската асоциация по четене за едногодишно обучение във Великобритания или САЩ и др.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини