Проливен дъжд прекъсна церемонията в Градската градина за 24 май

Шествието

Проливен дъжд и гръмотевична бюря прекъснаха тържеството в Градската градина, посветено на Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Времето сякаш едва дочака последните думи от словото на кмета Хасан Азис за да секне тържествената церемония. Участници и публика побързаха да се скрият от дъжда. Повечето образователни дейци приеха дъжда като добра поличба,че ще им върви по вода през учебната година.

Празникът започна с традиционното шествеие по бул.”България”, приветствано пред общината от кмета Хасан Азис и неговите заместници.

В парка пред Паметника на освободителите се събраха представители на институциите: кметът Хасан Азис, председателя на общинския съвет Раиф Мустафа, народните представители Мустафа Ахмед, Димчо Михалевски,Цвета Караянчева, Милко Багдасаров. Тук бе и областният управител Иванка Таушанова. Сред гостите бяха енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед.

Празничната прогрма започна с изпълнения на гвардейците и мажоретни състави.

В словото си градоначалникът посочи, че най цветният момент от годината отново ни събира, за да изразим почитта си към делото на светите братя Кирил и Методий. Блрагодарение на дареното българско слово, днес имаме възможността да благодарим на всичкки преподаватели и пазители на културата, каза Хаса Азис. На този ден всички сме лъчезарни и усмихнати с отворени души един към друг. Ставаме по- мъдри и по- човечни. Според градоначалникът в миналото думата език е била равнозначна на народ. Българското слово сме самите ние, подчерта кметът.

По- късно градоначълникът награди със стипендия “Кърджали” зрелостниците Гюлбияз Фахри Ахмед от “Славейков”,Георги Траянов Димов от “Отец Паисий” и Ахмед Гюнер Юмер от Езиковата за високи постижения.

Георги Кулов

Гвардейците
Свещенослужителите
Словото
Публиката
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини