Наградиха 43 абитуриенти от Езиковата за отличен успех

Еуфория

43 абитуриенти от Езиковата гимназия баха наградени за отличен успех и високи постижения по време на тържеството посветено на Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Зрелостниците получиха грамоти, картини и по двеста лева от фирмата партньор на училището Ай Ти Дабъл Ю.

Празникът събра в двора на училището абитуренти, ученици, преподаватели родители. Директорът на Езиковата Йорданка Чавдарова би последния звънец за зрелостниците. Дефилираха випускниците на трите английски, трите немски и френската парарелка. Те бяха приветствани с бурни възгласи от останалите ученици. Преподавателите пък бяха отрупани с букети цветя.

Йорданка Чавдарова по традиция привества присъстващите . Тя отбеляза, че тази учебна година е особено успешна за училището. 13 ученици са достигнали финалите на национални олимпиади.

Няма друг народ, който да има такъв празник на писмеността в календара си , каза още в приветствието Чавдарова. Тя посочи , че преди месец с ученици са посетили Рим и са се поклонили пред първоапостола Кирил .Там видяхме почитта на всички славянски народи към делото на солунските братя Кирил и Методий, отбеляза директорът на гимназията. Тя изрази мнението,че старобългарският за славяните е равностоен на латинския за западноевропейците. Тя се преклони пред труда на колегите си, за тяхната всеотдайност към децата. Горда съм, че нашия колега Динко Георгиев получи отличието на Министерството на образованието младежта и науката “Неофит Рилски”, каза още Чавдарова. Тя заключи:”Който знае къде иска да отиде,той успява”.

Ширин Сюлейман прочете поздравителен адрес от кмета Хасан Азис. В него се посочва, че делото на светите братя е здрав мост към самоусъвършенстването. Човек е богат, когато има знания и умения да прави добри дела, посочи в адреса си градоначалникът.

Албена Хорочева от Регионалния инспекторат по образование се изказда от името на родителите. Тя специално благодари на класните ръководители, които често са заменяли родителите в грижитне към децата.

Славеите на Езиковата поздравиха абитурентите с родопска песен. Те пък изпратиха за последно знамето на училището.

Георги Кулов

Последния звънец
Изпращане на знамето
Овациите
Награждаването
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини