Лудогорец спечели срещу Ботев, ЦСКА вече е в Европа

Битката за титлата в България ще се реши в събота, 25 май. Днес „Лудогорец” победи с 2:0 „Ботев Пловдив” и остави интригата за след три дни.

Мачът между разградчани и канарчетата започна вихрено за домакините, които още в 7-та минута поведоха с гол от дузпа на Иван Стоянов. Наказателният удар беше даден за доста спорно нарушение срещу Марлон Перейра, а Стоянов доста късметлийски вкара, след като Стаховяк буквално пусна топката под мишницата си.

Само пет-шест минути по-късно „Лудогорец” получи втора дузпа, която отново беше спорна. Стоянов отново я изпълни, но само копна леко топката, а Стаховяк не се излъга и спокойно улови.

Пропускът на асът на домакините обаче не се отрази, тъй като той бързо се реваншира с втори гол с удар по диагонал. Голът стана след добра атака с комбинация по земя, която освободи Стоянов в удобна позиция.

В началото на второто полувреме „Ботев” също поиска дузпа, след като удар на Борис Галчев срещна ръцете на Дяков, но съдията прецени, че шутът е бил силен и от близка дистанция и не даде наказателен удар.

В другата среща, която се игра днес, ЦСКА направи слаб мач и имаше известни проблеми с Пирин Гоце Делчев, но победи с 3:0 след гол на Мишел Платини от дузпа в 41-ата минута, автогол на Атанас Дреновички в 79-ата минута и попадение в самия край на Спас Делев. В крайна сметка, "червените" вече не могат да бъдат настигнати на третото място от Ботев Пловдив и заедно с носителя на Купата на България Берое ще играят в турнира за Лига Европа, предаде БГНЕС.

В последния кръг на сезона, който е в събота, пък ще стане ясен новият шампион на България. Левски продължава да води на Лудогорец с една точка, като отборът на Николай Митов приема на своя стадион Славия, а настоящите шампиони гостуват на вече изпадналия тим на Монтана.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини