Волен Сидеров: ГЕРБ крие 2-3 млрд. лв. в черна каса

ГЕРБ разполага с черна каса, в която има 2-3 млрд. лв., заяви след първото заседание на новия парламент лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Задайте си въпроса откъде имат тези пари и защо от ГЕРБ искат нови избори. Борисов е приготвил 100 млн. лв. за следващи избори с целта да се вкара в парламента партията на Касим Дал с гласове от Турция, а също така и другите му две патерици – РЗС и НФСБ”, заяви Сидеров. Затова той бе категоричен, че „Атака” няма да позволи нов предсрочен вот, но направи и уточнението, че няма да подкрепи плана „Орешарски”.

Според Сидеров  трябва да се състави правителство, за да се направи ревизия на управлението на ГЕРБ. „Атака” не иска постове в следващия кабинет, но депутатите щели да участват активно в работата на парламентарната комисия „Антикорупция”, за да извадят наяве методи за рекет върху бизнеса от страна на предишните управляващи.

По думите му бившият финансов министър Симеон Дянков се е покрил в САЩ, но нищо не пречи да бъде издирен и върнат у нас, за да му бъдат повдигнати обвинения. „Тепърва ще опознаете страданието”, закани се по-рано на ГЕРБ от парламентарната трибуна Сидеров. Той призова бившите управляващи начело с Борисов да не спекулират, твърдейки, че „Атака” подкрепя която и да било политическа сила в стартиралия вчера парламент. „Престанете с глупостите, спекулациите и интригите си.

Достатъчно грабихте и рекетирахте българския бизнес”, разпали се Сидеров. Той се обърна към депутатите от ГЕРБ и министрите от служебния кабинет в залата с думите, че за него те са обекти на прокуратурата и нищо повече.Сидеров призова новия парламент да докаже, че има воля за промяна с няколко бързи стъпки, сред които задължително свикване на референдум с 50 000 подписа и изравняване на депутатските заплати с минималната за страната.

Така избраниците щели да имат стимул да вдигат доходите на обикновените хора. Депутатите от 41-ото НС стартираха със заплати от 2415 лв., равняващи се на средното възнаграждение в обществения сектор през последния месец от първото тримесечие, както предвижда парламентарният устав.

Източник: http://www.mignews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини