Радан Кънев е номиниран за председател на ДСБ

Радан Кънев е номиниран за председател на ДСБ, предаде БГНЕС.

Това съобщи подалият оставка досегашен лидер на партията Иван Костов.

Припомняме, че зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев заяви ден след изборите, че подава оставка. "Мачът свърши", ДСБ е извън парламента. С тези думи в социалната мрежа Фейсбук Радан Кънев обяви, че подава оставка. ДСБ остава извън парламента. Партията на Иван Костов не успя да прескочи 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание. В същия ден и Петър Москов обяви във Фейсбук, че подава оставка като член на националното ръководство на ДСБ.

Малко по-късно през деня на пресконференция лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че ДСБ насрочва национално събрание на 23 юни, когато ръководството ще подаде оставка и ще избере нов лидер и ръководство на партията. ДСБ не успя да прескочи 4-процентовата бариера. Нашата коалиция няма основание да възразява срещу изборите, добави Костов. Според него резултатите от изборите не обещават излизане на България от кризата.

"Реално в България хората, които са с демократични убеждения, които ценят демокрацията в момента са непредставени в парламента, това е нечувана ситуация. И не съм имал съмнение, че ще го има днешното решение – цялото ръководство да подаде оставка", каза от своя страна Радан Кънев.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини