ДСБ получава правото да ползва безвъзмездно държавни имоти в София

Партия „Демократи за силна България“ (ДСБ) получава правото да ползва безвъзмездно държавни имоти в София. Това реши на днешното си заседание служебното правителство, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Помещенията са с обща площ 636,41 кв. м и се намират на първия и втория етаж в сграда на бул. „Витоша“ 18. Имотите могат да се използват за административни нужди за срок от 10 години и докато ДСБ отговаря на изискванията на Закона за политическите партии. 

Учредяването на безвъзмездното право на ползване е по предложение на областния управител на София по реда на Закона за държавната собственост и Закона за политическите партии.

Партията разполага с финансов ресурс за стопанисването им, като ще ги използва за цели, пряко свързани с дейността й без да ги преотдава под наем или да ги преотстъпва за ползване.

Партиите имат право на помещения в случай, че имат парламентарна група или достатъчен брой депутати да образуват такава, както и ако на последните парламентарни избори са получили не по-малко от 1% от действителните гласове в и извън страната. ДСБ заедно с „Да, България“ и „Зелено движение“ се явиха като коалиция „Демократична България – обединение“ на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Коалицията получи 186 528 гласа или 7,45 % подкрепа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини