Отборът на кв. „Мечта 1” спечели Купата на Джебел „19 май”

Отборът на кв. „Мечта 1” с капитан  и треньор Мустафа Салимехмед спечели традиционния турнир по футбол на малки врати, който се проведе в Джебел по повод празника на града -19 май и годишнината от отбелязването на майските събития през 1989 г. В надпреварата участваха над 10 отбора от региона.

На финала футболистите на квартал „Мечта 1” надиграха тима на село Слънчоглед с 5:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 0:0. На трето място остана отборът на село Великденче, а на четвърто вторият състав на кв. „Мечта”. Всички призьори получиха купи и парични награди, осигурени от община Джебел. Наградите връчиха лидерът на ДПС Лютви Местан, заместникът му Христо Бисеров, депутатът в 42-то Народно събрание Камен Костандинов и кметът на община Джебел Бахри Юмер.

Съставът на село Ридино с треньор Баяр Илхан е победител в детския футболен турнир. Техни подгласници станаха футболистите на ОДК 1 и 2.

Денят на Джебел бе отбелязан  с богата спортна програма. Имаше турнири по волейбол, тенис на маса, шахмат, състезание с колела и бридж.

Ето и победителите:

Шахмат:

  1. Хюсеин Мюмюн – Папрат
  2. Юксел Реджеб – Устрен
  3. Шюкрю Мехмед – Джебел

Волейбол:

  1. Тракия 2 – Джебел
  2. село Воденичарско
  3. ОДК – Джебел

Тенис на маса:

  1. Джемал Ерол – Джебел
  2. Мариян Асенов – Джебел
  3. Лютви Осман – Джебел

Бридж турнир:

  1. Мюмюн Реджеб – Хюсеин Мюмюн
  2. Исмет Сали – Веляхтин Дурали
  3. Мехмед Али – Тунджай Исмаил                     Гюнер Шукри
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини