Обновиха Google Maps

На конференцията Google I/O бе показана презентация на напълно обновената онлайн-услуга Google Maps. Засега услугата може да се ползва само след получаване на покана, но съвсем скоро ще стане достъпна за всички,

Обновено е следното:

1. Google Earth е най-после интегрирана с Google Maps и вече не е необходимо инсталирането на отделна програма за 3D преглед на Земята или повърхността на Марс. Симулаторите на полет и другите подобни игри, базирани на Google Earth API се очаква да работят без инсталиране на плъгина Google Earth, както се налагаше досега.

2. В Street View е добавена възможност за поставяне на потребителски фотографии за местността, в която се намирате и наблюдавате (carousel). Лентата с фотографии се изобразява в долната част на екрана.

3. Индивидуална карта за всеки потребител: Google Maps анализира историята на сърфинга в Интернет, местоживеенето и местоработата на потребителя (автоматично се изчислява по координатите на Android устройствата), оценките и отзивите, след което се построява индивидуалната карта, съдържаща препоръки.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини