Атака взе мандат от Хасково, ГЕРБ с 3 депутати, БСП с 3, ДПС – 1

Вотът - в чували, избраните - в парламента

Атака получава един депутатски мандат от 29 многомандатен хасковски район, става ясно от снощното решение на Централната избирателна комисия. Народен представител от партията на Волен Сидеров от Хасково ще бъде Гален Монев, водач на листата. Според разпределението на гласовете в Районната избирателна комисия в понеделник атакистите оставаха без депутат, а ДПС бяха с два мандата. След преразпределението на гласовете в ЦИК обаче стана ясно, че и Атака ще има мандат. Ето списъка на ЦИК с избраните депутати от Хасково.

КП „Коалиция за България":

1 Драгомир Велков Стойнев

2 Стефан Иванов Танев

3 Смиляна Николова Нитова-Кръстева

ПП „Атака":

1 Гален Симеонов Монев

ПП „ГЕРБ":

1 Делян Александров Добрев

2 Красимир Неделчев Стефанов

3 Ирена Георгиева Узунова

ПП „Движение за права и свободи":

1 Лютви Ахмед Местан

И това обаче не е последно. Според решението на ЦИК депутатите, избрани в два района, имат еднодневен срок да решат от коя листа желаят да останат избрани. За Хасково те са двама – Делян Добрев, който води листата на ГЕРБ и в Перник, и Лютви Местан, избран и в Кърджали. Така на практика има шанс още двама местни да станат депутати – Владимир Митрушев от ГЕРБ и Мехмед Атаман от ДПС. Това ще се случи, ако водачите на листи изберат другите райони.

Най-неясна е ситуацията с депутата от Атака. Избраният от Хасково Гален Монев е втори в листата в Стара Загора, откъдето Атака взема само един мандат. Водачът на листата там Десислав Чуколов обаче е избран и от Бургас. Ако той се откаже от мястото си в Стара Загора, а Гален Монев предпочете да влезе в парламента оттам, Хасково ще изпрати в Народното събрание Славомир Лавчев. Той бе и кандидат за кмет на Хасково на последните местни избори.

До края на деня следизборната рулетка трябва да се завърти за последен път и имената на народните представители да станат ясни.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини