Лекари мамят с фалшиви операции

Кризата направи и лекарите топ измамници, алармират здравни експерти. Масово в  болниците у нас вече се прилага практиката на пациенти да се правят менте операции с цел източване на здравната каса. Най- често болните биват мамени при гастроскопии или други изследвания изискващи упойка, както и при поставяне на стентове и байпаси. Лекарите отчитат, услугата и прибират парите, а приспаният с упойка пациент няма и представа, че не му е направено никаква процедура, пише "Всеки ден".

Експерти от здравната каса разследват десетки подобни сигнали, но резултат няма, защото докторите не се топят един друг. Когато се назначи експертна комисия, тя е съставена от медици, които отричат вината на колегите си.

Последният подобен случай е от пациента Георги Г. от Пловдив, на когото казали, че ще му сложат три байпаса, и го "паркирали" на операционната маса. Човекът се събудил , изписали го и живял спокоен. След време му се наложило да отиде на преглед при друг лекар, който установил, че той всъщност има 2 байпаса. Когато поискал обяснение от лекарите, те му отговорили цинично, че не му е нужен трети и за това са го оставили така.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини