Лекари от Кърджали и Одрин с участие в медицински колегиум

На15 декември /четвъртък/ 2022г., от 10.00ч. в конферентната зала на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ ще се проведе медицински колегиум на тема“Артериална хипертония“/високо кръвно налягане/ и усложненията от нея – диагностика и съвременни лечебни подходи“.

Лектор ще бъде проф.д-р Седат Юстюнда , декан на факултета по здравни грижи в Тракийския университет в Одрин, Турция.Ще присъства т  ректорът на университета проф.д-р Ерхан Табакоглу, заместник ректорът и ръководител на международния отдел в университета проф.д-р МуратТюркйълмаз, директорът на МБАЛ“д-р Ат.Дафовски“  д-р Тодор Черкезов, водещи лекари, специализанти и медицински сестри.

Гост на форума ще бъде д-р инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали.

Мероприятието е продължение на съвместната инициатива  на  община Кърджали, МБАЛ“д-р Ат.Дафовски“ и Тракийския университет в Одрин, Турцияза обмяна на опит между лекари и специалисти от Кърджали и Одрин. Това е трета поред среща. Началото беше поставено през  февруари 2022г.,когато в кърджалийската болница се проведе работна среща за обмяна на опит при лечение на болни от Ковид19 .

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини