Гълъби на надеждата полетяха над СОУ „Васил Левски” в Ардино

Поредният випуск от абитуриенти на СОУ „Васил Левски” в Ардино беше изпратен днес от ръководството, преподавателите и учениците на училището. 38 красиви и развълнувани дванадесетокласници за последен път застанаха в редиците на училищния строй и пред знамето, за да се сбогуват с него и да поемат по необятния път на живота.

Директорът на училището Аника Петрова поздрави зрелостниците и им пожела много успехи занапред. „Мили абитуриенти, бъдете горди хора, с достойнство приемайте трудностите и никога не се предавайте, защото първият дълг на всеки човек е да не бъде малодушен. Най-важните неща, които носите с вас, са умът и сърцето. Нека ви водят напред към неизвестното и ви помагат да взимате най-правилните решения”, каза Петрова.

От името на кмета на община Ардино Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям бе прочетено поздравително писмо до зрелостниците.

От името на всички завършващи Елвира Калеганова и Екатерина Згурова изказаха благодарност на всички учители и ръководството на училището. „Благодарим ви скъпи учители, че носите отговорността да бъдете част от живота на толкова млади ученици. Благодарим ви от сърце, защото знаем, че без истинска и всеотдайна обич към децата, никой не може да бъде учител в най-дълбокия смисъл  на това прозвище!, казаха в речта си дванадесетоклсничките.

Като символ на новото начало абитуриентите пуснаха в небето няколко гълъба – символ на надеждата, доброто и спасението. В края на тържеството дванадесетокластниците със сълзи в очите се разделиха и със своите учители.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини