Сидеров не вижда начин да се направи работещ кабинет

Не виждам начин да се конструира работещо правителство и особено правителство, което да свърши нужните за България неща.  Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров на пресконференция в НДК в изборната нощ. 

"Трябва спешно да се направят няколко действия, които да подобрят стандарта на българите, да ударят и да изгонят направо чуждите монополи, да върнат в български ръце тези сектори, от които изтича печалба навън", коментира Сидрров. 

 „Всеки има нужда от нещо, но аз не удовлетворявам нуждите на хората“, каза Сидеров по повод факта, че в момента и Бойко Борисов, и Сергей Станишев имат нужда от него, за да вземат властта.  “Няма да се коалирам с никого, ще се коалирам с програмата „Планът „Сидеров“ срещу колониалното робство“, отсече той.

„Показали сме ясно, че честта си не я даваме въпреки ударите, които получаваме. Има необходими мерки, които трябва да се свършат, не виждам другите лидери да казват: „Аз съм готов да изгоня монополите“ или „Аз съм готов да паднат сметките за тока“, заяви лидерът на „Атака“. Бих заел премиерския пост, при положение че ще изпълнявам нашата програма. Не нещо друго, написано или предложено от някой друг, категоричен беше Сидеров. „Ако не се направят необходимите неща, наистина ще има протести, вероятно може да има и нови избори и това в крайна сметка е демократичното. Не знам защо хората се плашат от протести и избори, какво друго – въоръжено въстание ли“, запита риторично Сидеров. „В 41-вото Народно събрание групата на „Атака“ беше разпадната от ГЕРБ. В много по-голяма степен имаме отбор в момента, с който можем да водим битката си“, уверен е Сидеров. 

„Убеден съм, че трябва имунитетът на Цветан Цветанов да падне, той да бъде разследван и най-после да видим осъден министър заради незаконното подслушване“, изтъкна лидерът на националистите.

За 2011 г. българите сме оставили в касите на чужди корпорации и фирми 28 млрд. лева, сметна Сидеров. 

„България е в колониално робство. Нищо, което работи в България и произвежда пари, не е в български ръце“, посочи той.  Лидерът на националистите допълни, че всеки ден, пазарувайки, повече от 6 милиона българи оставят в касите на чужди компании своите левчета. „Пълниш си колата с бензин, оставяш левчета, плащаш тока – отново оставяш пари в чужди компании. Българският ток се намира в ръцете на три чужди компании и те са държавни. Чужда държава може да ни владее, нашата – не“, посочи Сидеров.

„Следва сметката за вода – парите пак отиват в чужда компания. Теглите заем от банка – кой ви прибира парите от лихвите или от таксите? 16 чужди банки, чиято печалба е няколко милиарда на година само от такси. Следват моловете – пазарувате също от чужди фирми, отново милиарди, които отиват навън, сметките за телефон също. В България няма нищо българско, за което българите да си дават парите. Дори на пазара за зеленчуци 95% от стоките са чужди“, продължи лидерът на „Атака“. 

„Това не са чужди инвеститори, това са колонизатори“, отсече Сидеров. Според него България е икономически роб и трябва да се освободи.

„Дадохме шанс на ГЕРБ, те дадоха заявка на думи, че ще махнат чуждите монополи, ще подпомогнат българския предприемач, че доходите ще се увеличат, но на действия не направиха нищо подобно, тогава казахме, че нашата подкрепа се оттегля. С поведението си показахме, че сме държани и отговорно мислещи хора“, подчерта Сидеров.

ГЕРБ си купиха много гласове, но това не ги прави нито силни, нито управлящи,  посочи още той.  По думите на Сидеров признанието за „Атака“ идва от народа, не от политическия елит или от медиите.  Силно съм разтревожен, че лидерите на политическите сили, които влизат в НС, нямат яснота за намеренията и целите си, изтъкна Сидеров. 

Ние доказахме отново, че принципното и последователно поведение получава оценката на хората и никакви опити да бъде подменен или дублиран политическият вот, не успяват.  Според него резултатите от изборите показват, че българският национализъм е незаобиколим фактор, той е корективът на управлявалите досега партии. 

Той припомни, че партията му на няколко пъти е била „погребвана“, но призова „погребалните агенти“ поне да се извинят, ако им е останала и капка достойнство.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини