Дядо на 104 години е най-възрастния избирател

Най-възрастният избирател, който ще гласува днес, е 104-годишният Димитър Тумбев от Разлог. Той разказва, че не е пропуснал нито веднъж да даде вота си. Признава, че се вълнува за изборите.

“Надявам се да се поправи положението. Да има работа за хората, да не гладуват. Да не е тази кал в правителството. Гласуването е да дойдат хора, които разбират повече”, признава дядото. Той твърди, че най-много е обиден от това, че често политиците не държат на обещанията си и забравят за хората.
“Тук сме най-долната държава в света. Бях толкова години бригадир и сега ми е мъчно като видя как пустее земята. Да вървиш в бурени и трева”, размишлява Димитър Тумбев. Той има и съвети за политиците: “Първото, което ги съветвам, е да сложат всичко в ред, да няма толкова богаташи. Помня, в нашия град нямаше дори и десет души чорбаджии преди. Всичко беше една категория, баща ми беше обущар. Имаше дюкян на пазара, чираци. Тогава много хора можеха да се грижат за семейството си”, твърди столетникът.
Димитър Тумбев е единственият жив съученик на поета Никола Вапцаров. През далечната 1927 г. с него са били в един клас на тогавашната разложка гимназия. Описва го като изключително добър младеж, свестен човек и приятел

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини