Григор: За топ 10 ми трябва повече физическа издържливост

"Добра седмица, нямам търпение за Рим", написа във Facebook Григор Димитров след отпадането си от турнира Мастърс в Мадрид.

Българинът не успя да поднесе нова изненада след отстраняването на световния номер едно Новак Джокович и отпадна в трети кръг след загуба в три сета от номер 15 в схемата Станислас Вавринка. "Добра седмица, нямам търпение за Рим! Благодаря на всички фенове! Вие сте най-добрите", сподели в социалната мрежа българинът, който започва следващата седмица приключението си на турнира в италианската столица.

На пресконференцията след мача обаче той беше разочарован, пише БГНЕС. "В края на срещата бях доста уморен и качеството на сервиса ми намаля", сподели Гришо, който намекна, че е малко разочарован от постоянните спорове със съдията на Вавринка. Григор добави, че за да има млади играчи като него в Топ 10, трябва да са по-издръжливи. "Получаваме крампи във втори кръг. Всеки иска в Топ 10, но това не става за една нощ, просто си иска време", каза още той.

"Григор Димитров водеше играта и правеше всичко в началото и аз се опитах да го притисна да играе по-здраво и да вземе мача", сподели Станислас Вавринка след успеха си над българина.

"Наистина се опитах да се фокусирам върху себе си, а не върху него. Опитвах се да променя играта си. Той водеше играта и правеше всичко в началото и аз се опитах да го притисна да играе по-здраво и да вземе мача. Тогава започнах да сервирам по-добре. В края съм наистина радостен да спечеля мача", сподели той. Вавринка има 10 победи в последните си 11 мача и спечели титлата в Оейраш през миналата седмица.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини