Григор с ново рекордно класиране след победата над Джокович

Страхотното представяне на Григор Димитров на Мастърса в Мадрид и победата му над първия в света Новак Джокович му спечелиха ново рекордно класиране в ранглистата - 26-а позиция.

Това е прогрес с две места за българина в сравнение с миналата седмица, след като той успя да достигне до осминафинал в испанската столица, където бе спрян от бъдещия финалист Станислас Вавринка.

Димитров вчера се класира за втори кръг на Мастърса в Рим, побеждавайки Маркос Багдатис и ако достигне поне до четвъртфинал на надпреварата има шанс да се качи още в ранглистата. Това ще му позволи не само да е поставен на предстоящия Ролан Гарос, но и да срещне в по-късна фаза най-добрите тенисисти в ранглистата. Следващият негов съперник в столицата на Италия и Ришар Гаске.

Александър Лазов записа рекордно класиране, заставайки 470-и в света, докато Мико Кузманов е също с рекорд - 496-и. На върха Анди Мъри измести Роджър Федерер от втората позиция, а Вавринка се върна в топ 10. При жените Цветана Пиронкова дръпна с една позиция до 51-ата в класацията, а при успех днес над Йелена Янкович може да се върне в топ 50. Серина Уилямс остава водач, след като вчера пречупи втората в класацията Мария Шарапова.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини