Ардинските таланти с успех в национално състезание по ИТ

Талантите от  Професионалн гимназия  „Христо Смирненски” от Ардино Николай Чочев и Антон Чолаков покориха най-известното национално състезание по Информационни технологии и визуални изкуства - „Аз мога – тук и сега", което традиционно се провежда в град Девин.

Единадесетокласниците от Ардино участваха в категория „Редизайн на Уеб Сайт”, където бяха оценявани от експертно жури в областта на информационните технологии, което определи Николай и Антон в челната класация TOP 5(2-ро и 4-то място). Те защитиха сертификатите по програмиране, които получиха по-рано през годината достойно и показаха на над 300 участника, че самообучението и добрия отбор могат да донесат много успехи.

Николай Чочев подчерта, че състезанието в Девин е едно от най-добрите в България. „Конкуренцията беше наистина голяма, журито и менторите повече от професионалисти и готини хора. След труден избор на журито бях избран за 2-ри в категорията, но аз съм повече от доволен и сега още повече се мотивирам за следващата година. Много съм доволен от цялата организация на състезанието, от журито, менторите и всички участници – всички емоции от състезанието ще останат в моето съзнание за дълго”, коментира тийнейджърът.

Антон Чолаков не пропусна да спомене огромният брой нови приятелства и страхотни емоции на тридневното състезание. „Беше уникално! Това е любимото ми състезание! Надявахме се да влезем в ТОП 5 и в крайна сметка успяхме. Жалко, че Николай не успя за едва точка да се пребори за първото място, а аз за третото – щеше да е уникално да сме в ТОП 3, но все пак ни очаква и следващото издание на състезанието. Запознахме се с наистина страхотни момчета и момичета, всичко беше прекрасно! Менторите, журито, организаторите заслужават адски много похвали! А ние доказахме, че можем „Тук и Сега!””

Антон и Николай, които са познати като екип Antonik представиха успешно както града, така и областта и сега се готвят за следващото голямо събитие в техния бранш – SUPERлятната академия в гр. Девин. Екип Antonik допълниха, че на състезанието Ардинския отбор бе забелязан и харесан от всички, а овациите са били повече от очакваните.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини