Христос Воскресе!

Възкресение Христово е най-голямото тайнство на християнската религия. Според народната традиция Великден отбелязва възкръсването на природата за нов живот, победата на пролетта над зимата.

На този ден малки и големи се чукат за здраве с боядисани в червено яйца - символ на пролятата христова кръв. Чието яйце оцелее, той ще бъде най-здрав през цялата година.

На Разпети петък Христос умира в мъки на кръста и е погребан в пещера до Голгота. Римските власти затварят пещерата с огромна скала, за да попречат на христовите последователи да отнесат тялото и да го погребат според техните разбирания.

В неделя, Дева Мария и Мария Магдалена отиват при пещерата, за да оставят цветя на гроба на Христос. Те обаче намират пещерата празна и божи вестител им се явява, за да им съобщи, че Христос е възкръснал - неоспоримото доказателство, че той е Божият син.

Честито Воскресение Христово!

 Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си. Нека светлината на неговото воскресение да дари живота ви с много топлина, нежност и разбирателство, а вкъщи винаги да има здраве и любов, ви пожелава екипът на Кърджали бг вести.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини