Организират народни борби в Млечино на 1 май

За втора поредна година на традиционния събор в ардинското село Млечино ще се проведе турнир по свободна народна борба. Организатор на спортната надпревара е местното кметство и читалище „Любен Каравелов”. Атрактивните пехливански схватки се очакват с нетърпение от ценителите на народната борба в ардинския регион.

В турнира се очаква да участват десетки борци от Млечино, Горно и Долно Прахово, Кобиляне, както и от Ардино, Кърджали, Хасково, Димитровград, Асеновград, Люлебургаз, Истанбул, Бурса и Измир (Турция). За първите три места в съответните категории са предвидени парични награди, а за най-добрия пехливанин – коч.

Всички, които искат да се включат в състезанието могат да се запишат на място до 11.00 часа. Право да се бори ще има и всеки от зрителите пожелал да се пробва срещу пехливаните. Главен съдия на традиционните пехливански схватки ще бъде Мюмюн Байрамали от Горно Прахово.

Кметът на Млечино Улви Юзеир сподели, че ще има и турнир по футбол на малки вратички и шахмат. На призьорите ще бъдат раздадени парични награди. В празничната програма са включени още културни мероприятия и открита младежка дискотека в центъра на селото от 17 часа. Оркестър с богат репертоар ще се погрижи за доброто настроение на присъстващите.

Тази година традиционният събор в Млечино отново е на 1 май. След демократичните промени съборът се провеждаше в края на юли, когато времето е много горещо. През последните няколко години съвпадаше и с рамазанските пости.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини