Община Ардино с програма за деца по проект „Да опознаем Европа”

Мариана Илиева, специалист в ЦОП-Ардино разработи програма за деца от различни възрасти, която е част от проекта „Да опознаем Европа”. Партньори по проекта са Европейският информационен център - Велико Търново, представляван от доц. д-р Теодора Калейнска и доц. д-р Даниела Тасевска от Катедра "Психология" към Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”.
„Проектът е продължение от сесиите за правата на децата в предучилищна възраст, които бяха реализирани от Илиева през ноември 2012г. Като част от новия проект "Да опознаем Европа" на децата са предоставени безплатни материали и пособия за работа, а на педагозите безплатни материали, които да допринесат за разширяването на интерактивните подходи и взаимодействието между тях и децата”, заяви Мариана Илиева, която е представител по проекта и дейностите по него за община Ардино. Тя отбеляза, че е едно от нещата, които най-много я радват са реакциите на децата, които били изключително доволни и впечатлени от пособията, които са получили. Получила е и доста добри отзиви от родителите на децата.
Предстои реализирането на Европейски кът в СОУ „Васил Левски” по проекта „Да опознаем Европа”, както и безплатно предоставяне на широк набор от материали и пособия за деца от различни възрасти и специализирани материали за педагозите от училището.
Като заключителен етап от проекта М. Илиева ще участва в научно-техническа конференция, която ще се проведе в старата столица - Велико Търново през септември тази година, където ще представи своя проект и ще се запознае с аналогични проекти на специалисти от седем европейски страни.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини