Тютюнджии обявиха Цветанов за жител на Черноочене, в Кирково му обещаха два мандата за ГЕРБ

Посрещане в Черноочене

Тютюнопроизводители обявиха зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за жител на Черноочене. Те заявиха при днешната визита на ексминистърът, че няма друг политик от неговия ранг, който толкова често да е посещавал тяхната община. Тютюнопроизводителите посрещнаха Цветан Цветанов на входа на Черноочене и го съпроводиха до клуба на ГЕРБ, който е в центъра на селото. Тук се стекоха десетки симпатизанти на ГЕРБ за да приветстват втория човек в партия.

За нас област Кърджали започва от Черноочене. Имаме воля да победим. Надявам се на този момент,когато ГЕРБ ще спечели местните избори и в тази община. Не делим хората на етнически признак. Бях в Якоруда,Сатовча,Гърмен. Говорим пред хората за това което сме направили за тях. Те оценят усилията ни за запазване на тютюнопроизводството, каза Цветанов. Той похвали областният лидер на ГЕРБ и доскорошен народен представител Цвета Караянчева за законодателната й инициатива за либерализиране на пазара на тютюна в страната и подчерта ,че не случайно е водач на листата..

Цветан Цветанов припомни на присъстващите, че когато дойде на власт кабинетът “Борисов” завари замразени еврофондове. Брюксел искаше да има стабилно правителство, което да усвоява европейските програми. Очакваме да победим и да работим по новия програмен период с проекти за 2014-2020 г.,подчерта Цветанов.

Той се обърна към присъстващите с думите:Тук трябва да се преодоле е страха. Има политици с две лица. В София на жълтите павета говорят едно тук друго.Насаждат страх и омраза между етносите. Противопоставят хората на етнически признак, каза още Цветан Цветанов. Той посочи че благодарение на Цвета Караянчива Иванка Таушанова и Мюмюн Хабил много младежи от региона са посетили Народното събрание. Гостували са и изселници.

Представители на Националната асоцияция на тютюнопроизводителите призоваха местните тютюнджии да гласуват за ГЕРБ на предстоящите местни избори. Председателят Цветан Филев припомни, че когато е дошло на власт правителството на Бойко Борисов не е имало заделени пари за премии на тютюнджиите. С г-н Борисов издействахме 116 млн.лева. През следващите години бяха осигурени национални доплащания в размер на 73 млн.лева годишно. Общата получена сума бе 335 млнлева. Очакваме директни европейски доплащания за 2014 каза Филев. Той каза че в Националната асоциация на тютюнопроизводителите членуват българи, турци,българомохамедани. Те всички трябва да застанат зад ГЕРБ. Заместникът му Асен Кючуков от Падина, каза че са лъгани от Тройната коалиция, че ще се намери алтернатива на тютюна.Алтернатива на тютюна е само по-качествения тютюн каза Асен Кючюков.

В изборите ще участват 45 партии и коалиции . Бюрлетината ще бъде дълга 1 метър. Не си губете времето да я четете.Просто изберете №15 и задраскайте квадратчето, призова Цветанов. Той каза че е уверен в победата и очаква 20 000 гласа в областта.

От Черноочене Цветан Цветанов се отправи за границата. Той посети Кирково, където се срещна с фенове на ГЕРБ. Над 200 души се бяха събрали пред клуба на партията със знаменца и шапки на партията. Вторият човек в ГЕРБ бе посрещнат с родопска музика. Той се здрависа с много от присъстващите, с някои от които се познаваше лично от предишни срещи. Цветанов обяви че ГЕРБ имчат най-достойната листа в областта. Дошъл съм да говорим за това, което сме свършили и това което ще направим през следващите 4 години. Върнахме доверието на Брюксел и усвоихме 38 % от еврофондовете при 1 процент за предишното управление. Сложихме край на политиката на Батко и Братко. Ние обикаляме в Родопите. Хората се оплакват от местната власт.Затова гласувайте за ГЕРБ. През следващия програмен период в страната ще влязат 32 млрд.лева със съфинансирането от българската държава. Те ще отидат за земеделие ,производство, наука.Хората ни вярват,че правим реална политика. Цветанов попита може ли да разчита на два мандата за ГЕРБ в областта и получи утвърдителен отговор.

Цветан Фирлев отбеляза, че най-голям брой бенефециенти на националните доплащания за тютюна са в Кирково -4000 души. Той ги призова да подкрепят ГЕРБ за политиката им в тютюнопроизводството. Асен Кючюкомв натърти, че при билкопроизводство, което предлагали от Тройната коалиция никога нямало да се вземат тези субсидии.

Ако няма държавна помощ след 10 години тези райони ще се обуезлюдят, каза Хасан Сабримехмед..

Гледам хората очи в очи защото винаги съм била искрена с тях. Не си позволявах да отсъствам от областта повече от 3 дни, когато бях народен представител. В Кирково съм канила пет министри начело с премиера Борисов. Затова заставам лице в лице с хората. За нас не сте избиратели а човешки съдби, каза водачът на листата на ГЕРБ за Кърджалийския многомандатен район Цвета Караянчева.

Кандидатът за народен представител Есад Садък,който бе номиниран от Кирковско,посочи че демократичните промени са тръгнали от този край. От него ще тръгне и сриването на хегемонията на ДПС в региона.

Георги Кулов

Здрависване на входа на Черночене
С Кармазъ Назми
Цветанов говори пред чернооченци
Тютюнопроизводители

Работнички посрещнаха Цветанов в Кирково
Родопска музика за госта
Трибуната
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини