Кърджалийски съдии, прокурори, полицаи и митничари на семинар в Хасково

Семинар на тема "Марката и дизайна на Европейския съюз - практически познания" се провежда днес в Хасково. Организатор на проявата е Патентното ведомство, а участници в семинара са съдии, прокурори, служители на МВР и Агенция Митници от областите Хасково, Пловдив, Бургас и Кърджали.

Поводът за провеждането на семинара от една страна е договор от българска страна с Ведомството, което отговаря за регистрацията на марки и дизайни на ЕС, да популяризира системите на марката и дизайна на общността - тяхната регистрация и правоприлагане в тази област, обясни Магдалена Радулова, директор на Дирекция "Марки и географски означения" към Патентното ведомство.

Има и новост от миналата година в тази област. Новоприет е регламент, с който на европейското ведомство са възложени дейности свързани с борба срещу нарушения на права върху марки, дизайни, патенти и авторски пра, допълни още Радулова.

В рамките на семинара участниците ще имат възможност да задават конкретни въпроси, свързани с работата им. Ще чуят и лекции за марката и дизайна на общността, нарушаването на правата върху марките и дизайните и способите за защита срещу нарушения. Ще бъде отделено време и на новата европейска обсерватория за нарушение на правата на интелектуалната собственост.

Източник: http://haskovo.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини