Байерн размаза безмилостно Барселона

В очаквания с голямо нетърпение сблъсък между „Байерн” и „Барселона” смайващо за всички, дори за Actualno.com, който даде твърда победа за баварците, нещата бяха решени още в първия мач. Защото преднина от четири чисти гола изглежда твърде много за наваксване за този разнебитен отбор на „Барселона”.

Мачът започна вихрено за „Байерн”, като още във 2-рата минута размяна на подавания между Ариен Робен и Хави Мартинес изведе холандеца сам срещу Виктор Валдес, но Робен стреля в тялото на вратаря на „Барселона”.

В тези първи минути германците пресираха много здраво дълбоко в половината на испанците и гостите не можеха да разиграят както обикновено топката в халфовата линия. Допълнително техничната игра се затрудняваше от подгизналия от дъжда терен.

В 14-тата минута „Байерн” с право претендираше за дузпа, след като мощен удар на Филип Лам беше спрян с ръка от Жерард Пике. Това беше втори пореден път, в който Пике игра с ръка в мача, но и двата пъти унгарският рефер Виктор Касай си замълча.

В следващите минути „Барселона” успя да пресира малко повече в предни позиции и да позатрудни изнасянето на топката от баварците. В 25-тата минута обаче домакините поведоха. Тогава Робен центрира отдясно, Данте игра с глава, като прати топката към дясната греда, а там Томас Мюлер напълно сам забоде топката във вратата на Валдес  - 1:0.

Само след три минути „Барселона” можеше да изравни след добро центриране по земя на Педро Родригес към Лео Меси, но Данте отклони леко топката и попречи на аржентинеца да вкара от близка дистанция.

В 32-рата минута след нов корнер Данте игра с глава и ръката на Алексис Санчес спря топката. Дискусионното беше тук колко голяма е дистанцията и че чилиецът не игра умишлено с ръка.

В края на полувремето „Барселона” отново поизнесоха играта напред, но пак без да създадат положение. Единствено две по-рискови отигравания на Рибери, който не изчисти топката при невралгични положения, внесоха напрежение пред Мануел Нойер.

Още в началото на второто полувреме „Байерн” вкара втори гол – отново след центриране и отново след свалена топка, този път за Марио Гомес, който на празна врата вкара – 2:0. Голът обаче беше от абсолютна засада.

В 55-та минута по чудо Франк Рибери не вкара трети гол след пробив на Ариен Робен, който изведе французина добре отляво. А две минути по-късно след центриране от фаул самият Робен за малко не вкара гол след изстрел с глава.

Първото истинско поожение за „Барселона” дойде чак в 67-та минута, когато хубаво центриране намери Алексис Санчес сам в малкото наказателно поле, но той просто подаде топката на Нойер. А минута по-късно след нов корнер Марио Гомес надскочи Виктор Валдес и само факта, че не успя да стигне до топката, предотврати трети гол за баварците.

В 72-рата минута резултатът вече стана 3:0. Тогава Робен перфектно излъга Жорди Алба, а Томас Мюлер направи заслон, при който имаше фаул срещу левия бек на „Барселона”, но така Робен се измъкна сам срещу Валдес по диагонал и мушна топката с левия крак в долния десен ъгъл на вратата на испанците – 3:0.

В ответната атака Барса незнайно как не вкара, след като след центриране от фаул Марк Бартра се отзова сам срещу Нойер, но се завъртя твърде мудно и прати топката горе в трибуните.

Отговорът на „Байерн” беше светкавичен – първо Томас Мюлер излезе сам срещу Валдес след пробив по десния фланг, но испанският вратар спаси. В 82-рата минута обаче прошка нямаше – Давид Алаба излезе сам по левия фланг и подаде в малкото наказателно поле, където Мюлер на празна врата нямаше как да сбърка – 4:0.

Оттук насетне връщане назад нямаше - испанците просто нямаха никакви аргументи, а накрая Жорди Алба си изкара доволно глупав жълт картон, след като хвърли топката в лицето на Робен. Така левият бек пропуска протоколния реванш на "Ноу Камп".

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини