Арсенал победи на магия Фулъм

Нещастна и незаслужена с оглед на показаното – такава беше днешната загуба на „Фулъм” срещу „Арсенал” с 0:1 във второто лондонско дерби, което тимът на Димитър Бербатов и Станислав Манолев трябваше да изиграе през тази седмица след сблъсъка с „Челси”.

Мачът се разви много злощастно за „Фулъм”, след като още в 12-тата минута Стив Сидуел беше изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на Артета – напълно заслужено.

Учудващо обаче, след като остана с 10 души, „Фулъм” беше по-активния отбор. На Войчех Шчесни му се наложи да спасява удари на Димитър Бербатов и Урби Емануелсон, като холандецът безспорно беше един от най-силните играчи на домакините в мача. От своя страна „Арсенал” имаше само едно положение, като при него Оливие Жиру стреля между краката на Бреде Хангелаанд и уцели лявата греда.

Численото неравенство обаче се отрази в самия край на полувремето, когато от фаул Тио Уолкът качи топката на главата на Лоран Кошчелни, той я отклони към далечния ъгъл на Марк Шварцер и там на празна врата Пер Мертезакер я добави с глава – 0:1.

Второто полувреме по нищо не се различаваше от първото, като отново не можеше да се разбере кой е с 10 души и кой с 11. Особено силно заигра Станислав Манолев, който по десния фланг тормозеше много сериозно „топчиите”. Всъщност Манолев дори вкара гол с добавка след спасяване на удар от фаул на Ричардсън, но българинът беше в засада.

В 89-тата минута и „Арсенал” остана с човек по-малко след директен червен картон на Оливие Жиру срещу Манолев. Изгонването определено беше пресилено, тъй като французинът се подхлъзна и затова влизането му се получи опасно. Това настърви "Фулъм" още повече и те буквално сгънаха "Арсенал" в продължението на мача, но времето се оказа твърде малко за гол и в крайна сметка "котиджърс" трябваше да се примирят със загубата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини